Breussmassage

De Breuss-massage kan als voor- of nabehandeling van de Dorn-therapie gegeven worden maar ook als alternatief voor de Dorn-therapie bij cliënten met hevige pijnen en angsten.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren.

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.  

Na de behandeling(en) is het belangrijk om veel water en thee drinken om zo het ontgiften te bevorderen (er komen opgehoopte toxines in de weefsels los). Er kan spierpijn optreden daar waar de wervels gecorrigeerd zijn.  Verder enkele dagen geen rek- en strekoefeningen doen om al te grote belastingen te vermijden.

Indicaties voor Breuss-massage
– ter ontspanning/verzorging van de rug
– bij verkrampte en pijnlijke wervelkolom
– psychische klachten
– chronische osteoporose
ziekte van Bechterew  ‘versleten’ wervels
– reumatische pijn
– artrose
– ischias
– ischialgie
– chronische hernia
– spit
– rugpijn
– pijn in het heiligbeengebied

Contra-indicaties bij Breuss-massage. 
Er mag geen Breuss massage worden uitgevoerd bij:
– griep
– koorts
– ontstekingen (m.u.v. ziekte van Bechterew)
– (bot-)kanker
– tumoren
– besmettelijke ziekten
– zwangerschap
– gebruik van ontstekingsremmers
– langdurig gebruik van Prednison en Cortisonen
– na een ernstig ongeval zonder een arts te hebben geraadpleegd