Dorntherapie

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten bij mensen die veel achter de computer zitten, autorijden en bij b.v. te veel stress.  Dorn-therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling maar, in tegenstelling tot “kraken”, een zachte manier om gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil op te heffen doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt. Hierdoor kunnen klachten als rugpijn, nek- en hoofdpijn worden opgeheven.

Ook problemen die al langere tijd aanwezig zijn of (in)direct een relatie hebben met de ruggenwervelkolom zoals darmklachten, duizeligheid, etc. kunnen effectief opgelost worden. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen en werkt zonder medicijnen.  Eerst wordt gekeken naar een mogelijk beenlengteverschil. Het verschil in lengte wordt door een eenvoudige beweging door de patiënt zelf gecorrigeerd. Deze oefening dient thuis regelmatig te worden herhaald om zodoende te voorkomen dat de heupkop weer kan uitzakken. Eventuele scheefstand van het bekken wordt gecontroleerd evenals het vastzitten van het SI-gewricht. Door eenvoudige pendelbewegingen van de patiënt, met een lichte druk van de therapeut kan het bekken weer in een goede positie worden gebracht. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Een verhoging onder de schoen is na behandeling vaak niet meer nodig.

Indicaties voor Dorn-therapie

– SI-gewrichtsklachten
– schouderklachten
– beenlengteverschil
– bekkenscheefstand
– lage rugpijnen
– nekklachten
– hoofdpijn
– scoliose
– overige rug(pijn)klachten.

Maar ook bij diverse (in)direct klachten die een relatie hebben met de ruggenwervelkolom zoals  darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, enz.

Contra-indicaties
Er mag geen Dorn-therapie worden uitgevoerd bij:
– acute hernia
(bot-) kanker
– vergevorderde osteoporose
– acute migraine ,
– acute ontstekingen (m.u.v. Bechterew)
– na een ongeluk, zonder een arts te hebben bezocht
– botbreuken
– verlammingsverschijnselen*  

* u moet zelfstandig kunnen lopen, staan en zich kunnen oprichten