polariteitsmassage

Polariteitsmassage is een methode uit de natuurlijke gezondheidszorg, ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw door de in Oostenrijk geboren Amerikaan Dr. Randolph Stone (1890-1981). De methode is gebaseerd op de universele beginselen van de (levens)energie: aantrekking, afstoting en neutraliteit. Naar analogie met de elektriciteitsleer worden plus- en minpolen onderscheiden. Bijvoorbeeld: de bovenzijde van het lichaam geldt als plus,
de onderzijde  als min. De rechterzijde (waaronder
de rechterhand) geldt als plus, de linkerzijde als min.   Polariteitsmassage is een holistische massagevorm, waarbij bewustwording belangrijk is. Doel van de massage is de balans tussen lichaam, geest en emoties te herstellen. Bij een disbalans in één van deze drie ontstaan op bepaalde plaatsen in het lichaam ophopingen van energie, waardoor op andere plaatsen in het lichaam tekorten ontstaan.
Bij een polariteitsmassage
probeert men de polen van het lichaam met elkaar te verbinden, zodat de energie vrij kan stromen. Deze verbinding wordt tot stand gebracht door de handen op reflexpunten van het lichaam te leggen. Hierdoor ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest, wat een sterk helende werking heeft.

Deze massagevorm is geschikt voor iedereen, jong en oud, en kan pijn en klachten verminderen zoals:
– nek- en schouderklachten
– rugpijn
– hoofdpijn
– vermoeidheid
– klachten aan de luchtwegen (astma en COPD)  

De massage vindt plaats op een massagetafel en wordt gekleed gegeven.